söndag, maj 04, 2008

TV


Bakis efter festen igår. Upplevde det dyra London för första gången på riktigt på vår kvartresorganiskakrog. Bloody mary med hälften tomatjuice hälften tabasco. Micrade croissanter som blev hårda innan man hunnit äta en halv och service som är bland de värsta jag fått. Det pocherade ägget på min english muffin kunde de inte misslyckas med. Hem till hulu.com och titta på matprogram, först ett par avsnitt av Hell's Kitchen men man tröttnar snabbt. Sen än bättre Top Chef som tyvärr är löjligt reklamfinansierat. Det är inte bara produktplacering utan ständiga omnämnande av varumärket och deras produktserie med leenden in i kameran. Det är riktigt duktiga kockar som tävlar i det senare programmet och fantastiskt att få följa dem från idé till presentation.

Sen hittar guld. After Hours with Daniel. Berömde New York kocken Daniel Boulud bjuder in sig själv och kända kockar och profiler till att äta efter service hos kända och intressanta New York krogar. De lagar mat, dricker väldiga mängder vin och pratar om minnen, anekdoter och svär mycket. Jag ser avsnitten när han besöker wd~50 och Wiley Dufresne, de äter babyålar och sjuka experiment. Aquavit och talföre Marcus Samuelsson som raddar upp en serie klyschor om kocklivet som ger en rysningar och till sist Cru som har en vinkällare på 72 000 flaskor. Det blir intimt, de äter ute i köket och de pratar om Paul, Alain, Jean- Georges och vet att de menar Bocuse, Ducasse och Vongerichten. Maten är av kockar för kockar och den enda kontakten med verkligheten vi får är när den inbjudne, notoriske stilreportern från random New Yorktidskrift frågar i varje avsnitt var de får inspiration ifrån eller vem som är deras idol.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home