Cofoco, Köpenhamn

Tivoli öppnar givetvis inte förens på fredag så vi var strandade mitt på Öresundsbron utan plan. Förra året var vi på Les Trois Cochons och det var klockren mat, oerhört prisvärd. Jag har länge varit sugen på att testa Cofoco, den första restaurangen i det mindre imperiet och nu har jag bara Auberge kvar nu. De har ett klockrent koncept som saknar motstycke i Sverige. På LTC och Cofoco tar de 250 dkr för 3 rätter, på Auberge 450 för 6 rätter, ingen a la carte. Beställde sedvanligt in ett glas Kir Royal, skålade tyst för mig själv med Hampus i tankarna och sen med krigarna runt bordet.
Beställde en Tarte Tatin med rödlög, getost och vattenkrasse till förrätt. Den hade starka aningar från 90- talet men höll väl pågrund av sin balanserade komposition. Sältan i osten dansade med den karamelliserade rödlögen och vattenkrassen skapade en frisk kontrast. Mina höll det som sin favorit när kvällen var över. Till huvudrätt beställde jag in Lammeskank med rödbeder och citron. Lammet som serverades på ett stort ben hade skrämt livet ur mitt vegetariska jag för ett år sedan. Jag petade lite lätt på lammklubban och små bitar av mört, brunt kött separerades från det delikata fettet. Konsistensen minnde mig om kyckling men smaken slog mig ur vettet. Köttet smälte i munnen och smaken lämnade bara en lätt eftersmak av vilt. Potatisen och stekskyn var anonyma men när den lilla citronpurén med brödsmulor fick ackompanjera köttet och en bit av den råstekta rödbedan så slant det i mitt förstånd. Min första riktigt positiva upplevelse av Fransk- Dansk dining.

Fantastiskt prisvärt, även fast det blir väldigt tydligt att det är merförsäljningen de tjänar på, 35 dkr för vatten, 5% straffavgift för internationella kort och osten de föreslår emellan huvudrätt och dessert. Anonym men glad service och en varm miljö med abstrakta fänkålsfoton på väggarna.
Kvällen fortsatte över gatan till Bacchus och en flaska Cornas. Mer om det senare...
Etiketter: Restaurang
1 Kommentarer:
Trevlig matblogg! Sallan man hittar nat kul skrivet om mat i bloggar. Ar kock, och Cofoco--imperiet ar ett av stallena jag skulle kunna tanka mi att jobba nar jag flyttar hem fran London.
Skicka en kommentar
<< Home